Home »

Ansamblul Curtii Domnesti Bacau

Curtea Domneasca obiectiv turistic Bacau | 365romania.ro

Ansamblul Curtii Domnesti Bacau

 

Printre obiectivele turistice din Bacău se numără și Curtea Domnească de la Bacău, ansamblu format din ruinele vechii Curți Domnești, ruinele Turnului Locuință și Biserica „Precista”.

Întreg ansamblul datează din vremea lui Ștefan cel Mare, când a fost ridicată Casa Domnească, Turnul Locuință de apărare, anexele și biserica domneasca. Curtea Domnească de la Bacău a fost reședința voievodală a fiului domnitorului, Alexandru.

Turnul locuință care avea rol de apărare al cetății și de supraveghere al celui mai important drum comercial ce lega Transilvania de Țara Românească, se află pe latura sud-estică a ansamblului. În acest moment se mai păstrează doar beciul fostei construcții.

Biserica „Precista”,construită din piatra și cărămidă, a fost ultima ridicată din tot ansamblul, sfințirea sa făcându-se la 1 ianuarie 1491. Rezistența bisericii s-a datorat zidurilor groase de 1,20 m, prima renovare făcându-se de abia în 1641. Din 1907 biserica a fost declarată monument istoric. Ansamblul iconografic este foarte valoros datorită vechimii icoanelor.

Judetul:Bacau

Date contact

Strada 9 Mai nr. 48, Bacau, Judetul Bacau Website: www.turismculturalbacau.ro