Home »

Cetatea Mediavala Sighisoara

Cetatea Medievala Sighisoara|365romania.ro

Cetatea Mediavala Sighisoara

Cetatea medievală din orașul Sighișoara se află pe lista monumentelor incluse în patrimoniul mondial UNESCO. În ciuda vechimii sale ea este un oraș cetate locuit și în prezent.
Originile cetății propriu zise sunt atestate în anul 1280. Ulterior, de-a lungul veacurilor al XIV-lea și al XV-lea cetatea a fost întărită cu ziduri ce au atins pe alocuri chiar 15 m. În cadrul cetății au fost construite 14 turnuri ce purtau numele breslelor ce le-au ridicat; astăzi se mai păstrează 9 dintre ele: al tăbăcarilor, al cositorarilor, al giuvaergiilor, al frânghierilor, al măcelarilor, al cojocarilor, al croitorilor, al cizmarilor, al fierarilor şi turnul cu ceas. Numai există turnul ţesătorilor, lăcătuşilor, al dogarilor, al bărbierilor.

Turnul emblematic al orașului este turnul cu ceas. Atingând o înălțime de 64 m, turnul cu ceas a fost construit în secolul al XVI-lea. Având ziduri groase de 2 m el a fost desemnat inițial pentru depozitarea muniției, a arhivei și trezoreriei orașului. Ceasul inițial al turnului era unul cu mecanism din lemn, cel actual, metalic și cu figurine din lemn ce semnifică zilele săptămânii, fiind instalat în anul 1648. Una dintre destinațiile turnului a fost aceea de sediu al primăriei până în anul 1556, iar apoi începând cu anul 1899 Turnul cu ceas a adăpostit muzeul de istorie al orașului.
Anual, Cetatea Medievală Sighișoara găzduiește în ultimul week-end al lunii iulie cel mai mare festival medieval de la noi din țară

Judetul:Mures

Date contact

Oraș Sighișoara, Jud. Mureș Telefon: 0265 771 280 E-mail: sighisoara@cjmures.ro Website: www.sighisoara.org.ro

Alte oferte din acelasi judet si categorie:

Cetatea Medievala Targu Mures