Home »

Cetatea Medievala Targu Mures

Cetatea Medievala Targu Mures

Cetatea din Târgu Mures a fost construită în perioada 1605-1653 prin efortul localnicilor. Initiativa construirii cetății a fost justificată de distrugerile suferite de oraș în perioada 1601-1602, o parte dintre aceste atacuri având ca motiv faptul că locuitorii l-au sprijinit pe Mihai Viteazul.
Cetatea din Târgu Mureș este ultima cetate de tip orășenesc construită. Deoarece nu a avut la baza un proiect ingineresc bine stabilit ea a beneficiat de o adaptare in timp a construcției diferitelor bastioane, adaptare impusă de apariția armelor de foc tot mai puternice.
Zidurile cetății au 1, 20-1,40 metrii grosime, guri de pacură și fante de tragere alungite pentru creșterea unghiului de tragere. Sistemul defensiv este completat cu clasicele sisteme de apărare medievale: groapa-capcană și șanțuri cu apă cu punți mobile.
Din acea perioadă s-au mai păstrat doar două bastioane din cele șapte inițiale, bastionul porții (1613) și cel al tăbăcarilor (1620).
Cetatea este un monument viu datorită numeroaselor manifestări organizate în incinta sa.

Judetul:Mures

Date contact

Bulevardul Cetății, Târgu Mureș Telefon: 0265 250 337 Telefon: 0728 887 435 E-mail: cetate@cetatespum.ro Website: www.cetatespum.ro

Alte oferte din acelasi judet si categorie:

Cetatea Medievala Sighisoara|365romania.ro Cetatea Mediavala Sighisoara