Home »

Cetatea Neamtului

Cetatea Neamtului atractii turistice Targu Neamt | 365romania.ro

Cetatea Neamtului


Cetatea Neamțului a fost construită de Petru I la finele secolului XVI, prima mențiune despre ea fiind făcută în 1387. În urma săpăturilor arheologice au fost descoperite aici obiecte și monede de argint din acele vremuri.

Ridicarea cetăților din zona Moldovei aveau mai multe scopuri: de apărare în caz de război, pentru a asigura controlul drumurilor și al punctelor obligatorii de trecere.  În afară de cele trei cetăți: Cetatea Neamțului, Cetatea Suceavei și Cetatea Scheia, au fost construite și mănăstiri și biserici cu incinta fortificată cu rol de apărare.

Cetatea Neamțului a fost construită din piatră, având un zid gros și înalt, având pe colțuri turnuri , iar în interior găsindu-se drumurile de straja. Locuințele erau mici, amenajate în turnuri și adăposteau garnizoana permanentă care era formată din 70-80 de lupatatori. În caz de război numărul de apărători se putea ridica la 200-300 de oameni.

Judetul:Neamt

Informatii utile


Program vizitare:                 

Vara (aprilie-septembrie)             
Iarna (octmbrie-martie)  

10:00-18:00
09:00-17:00

Tarife vizitare:

Adulti  - 5 lei
Copii - 3 lei 
 

Taxa fotografiere/filmare:    

10 lei
 

Ceremonial religios: 
 
500 lei (persoanele participante nu platesc
taxa de vizitare) 
 

Date contact

Str. Stadionului, Piatra-Neamt, Judetul Neamt Telefon: 0233 222 011 Telefon: 0744 881 252 Website: www.cetateaneamtului.ro