Home »

Casa Memorială Ionel Perlea

Casa Memoriala Ionel Perlea Ialomiţa obiective turistice | 365romania.ro

Casa Memorială Ionel Perlea

Casa a fost construită la sfârşitul secolului XIX de Victor Perlea, tatãl muzicianului Ionel Perlea (1900-1970). La 21 noiembrie 1983 a intrat în circuitul expoziţional, iar în perioada 1996-1997 a fost restauratã de Muzeul Judeţean Ialomiţa.
Casa Memorială „Ionel Perlea” îşi întâmpină oaspeţii cu camere liniştite, unde pot fi vizitate obiecte care au aparţinut familiei Perlea: piese de mobilier, instrumente muzicale, discuri, partituri, scrisori, fotografii de familie. În anul 1969, dirijorul si compozitorul Ionel Perlea, care locuia la New York, SUA, si-a vizitat locurile copilãriei, în urma turneului pe care l-a întreprins în România.
La început de luna mai, oaspeţii festivalului Naţional de Interpretare a liedului „Ionel Perlea” (muzicieni români şi străini de renume) vin aici în fiecare an alături de tinerii discipoli. În fiecare an, în sala de concerte a casei, se petrec evenimente importante: lansări de carte sau film, audiţii muzicale, seminarii; bilanţul anual al evenimentelor care omagiază memoria genialului muzician al secolului XX, Ionel Perlea. 

 

Judetul:Ialomita

Date contact

Ograda, Jud. Ialomiţa Telefon: 0243 240 200