Home »

Monumentul eroilor Magura Ocnei

Monumentul eroilor Magura obiectiv turistic Bacau | 365romania.ro

Monumentul eroilor Magura Ocnei


Monumentul eroilor „Măgura Ocnei” situat pe Dealul Măgura a fost ridicat în memoria și cinstea celor 14000 de soldați români căzuți în luptele din Primul Război Mondial pe fronturile de la Oituz, Cireșoaia și Coșna.

Monumentul a fost ridicat de către soldații veterani. Este o construcție circulară pe două etaje, ridicată din piatră cioplită și pe al cărei frontispiciu stă scris „Spuneți generațiilor viitoare că noi ne-am făcut datoria.”

Până la începerea celui de-al Doilea Război Mondial, monumentul era păzit zi și noapte de ostașii din garnizoana orașului, dar în urma războiului a fost părăsit. Între 1972 și 1974, monumentul este renovat și deschis ca muzeu pentru cei interesați de colecțiile de fotografii originale, de diferitele tipuri de armament și muniție, de uniformele soldaților din primul război mondial și de medaliile acordate pentru faptele de vitejie.

Judetul:Bacau

Informatii utile

Din Târgu Ocna sunt aprox. 5,5 km până la Dealul Măgura, din DN12B se intră pe Strada Coasta Măgurii, de unde se urcă 2,4 km până la monument.

Program muzeu: 1 mai - 15 septembrie   09:00-13:00  

Date contact

Strada Coasta Magurii, Loc. Targu Ocna, Jud. Bacau