Home »

Muzeul Civilizatiei Transilvane ASTRA

Muzeul Civilizatiei Transilvane Sibiu|365romania.ro

Muzeul Civilizatiei Transilvane ASTRA

Muzeul Civilizației Transilvane are în patrimoniu peste 30.000 de obiecte împărțite în șase categorii: broderii, port-textile, obiecte de cult, ceramică, papuși, lemn, os și fier.
• Colecția port-textile are peste 9.000 de piese de port popular, cu toate piesele vestimentare ce compuneau costumele tradiționale românești, precum și țesăturile cu rol utilitar în locuință
• Colecția de obiecte de artă religioasă țărănească, cu peste 4000 de piese, conține icoane pictate pe lemn sau sticla, cruci, xilogravuri, ouă încondeiate, măști populare tradiționale
• Colecția de lemn, os și fier conține peste 3400 piese de mobilier, lăzi de zestre, vase din lemn, unelte folosite în agricultură, instrumente muzicale de suflat din os, figurine decorative sculptate în lemn, obiecte de uz casnic din fier și altele.
• Colecția de ceramică cu aproape 4000 de piese conține vase ceramice pictate în funcție de tehnica folosită în zona din care provin, precum și un atelier de olar utilat cu tot ce are nevoie pentru realizarea vaselor.
• Colecția de broderii are peste 9800 de piese, majoritatea provenind din Ardeal și Banat.

Toate aceste colecții oferă vizitatorilor perspectiva vieții țăranului de altădată ce a trăit pe aceste meleaguri, iar pentru a avea o perspectivă completă trebuie să vizitați și Muzeul Civilizației Populare Tradiționale, pentru a vedea gospodăriile în care locuiau și munceau.

De-a lungul anilor muzeul a participat la numeroase expoziții naționale și internaționale, în care au fost expuse o parte din aceste valori de patrimoniu.

Judetul:Sibiu

Informatii utile


Program vizitare:
 
   

Tarif vizitare Centrul cultural memorial Dr. Gheorghe Telea-Bologa:     

Adulti - 2 lei
Elevi si studenti - 1 leu 
 
     

Date contact

Piata Mica nr. 11, Sibiu, Jud. Sibiu Telefon: 0269 202 414 Telefon: 0269 217 869 E-mail: civilizatie.transilvana@muzeulastra.ro Website: www.muzeulastra.ro