Home »

Muzeul de Etnografie Universala Franz Binder

Muzeul de Etnografie Franz Binder Sibiu|365romania.ro

Muzeul de Etnografie Universala Franz Binder


Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder” este singurul de acest gen din țară, un muzeu ce deține colecții și organizează expoziții care prezintă celor care îi trec pragul, aspecte de cultură, artă și de civilizație ale popoarelor extraeuropene. Veți găsi aici expuse peste 3000 de obiecte din Australia, nordul Africii, China, Japonia, Oceania, Asia Mică, Brazilia, Laponia împărțite în cele doua colecții: colecția veche – cuprinzând obiecte achiziționate până în a doua jumătate a secolului XIX-lea și colecția nouă cu obiecte achiziționate dupa această perioadă.

Franz Binder (1824-1875) fiind un pasionat călător și explorator sas, a strâns în călătoriile sale obiecte aparținând diverselor țări și culturi – Africa, Orientul Apropiat, Asia Mică. El a donat în 1862 cea mai mare parte a colecției vechi a muzeului, cu peste 500 de obiecte africane, cele mai multe provenite de la triburile care trăiau de-a lungul Nilului.

Veți găsi expuse aici: colecții de arme, podoabe, instrumente muzicale, obiecte de uz gospodăresc, o mumie egipteană, obiecte de artizanat, animale împăiate, etc.

Muzeul funcționează într-o clădire construită în stil neogotic, care a servit drept centru al breslelor pentru Asociația Micilor Meseriași, fiind astăzi declarată monument istoric. Pe durata restaurării clădirii au fost descoperite plăci heraldice care atestă locuirea cladirii de către Valentin Franck von Franckenstein (1643-1697), comite al sașilor din Transilvania și judecător regal, el fiind primul care a tradus opera lui Ovidiu în limbile română și maghiară.

Judetul:Sibiu

Informatii utile


Program vizitare: 


Marţi-Duminică – 10:00-18:00
Marţi-Duminică – 09:00-17:00


- program de vară (mai-septembrie)
- program de iarnă (octombrie-aprilie) 


Tarif vizitare:

Adulti - 5 lei
Elevi si studenti - 1 leu 
 

Taxa fotografiere:   

5 lei/zi
 

Taxa ghidaj:

in limba romana - 10 lei
in limba straina  - 30 lei 
 

Date contact

Piata Mica nr. 11, Sibiu, Jud. Sibiu Telefon: 0269 202 409 E-mail: binder@muzeulastra.ro Website: www.muzeulastra.ro