Home »

Muzeul Agriculturii din Slobozia

Muzeul Agriculturii Slobozia, Ialomita, obiective turistice, | 365romania.ro

Muzeul Agriculturii din Slobozia

Muzeul Agriculturii din Slobozia este singurul muzeu de acest fel din România.Parcul muzeului are o suprafaţă de 17.000 mp în care se regăsesc peste 55 de specii dendrologice.
Din Patrimoniul muzeal fac parte: Biserica de lemn „Poiana”, Ferma model Perieti, unităţi în aer liber (hambar, cuptoare tradiţionale de copt pâine, colaci de fântână, însemne funerare), cât şi în situ (moara cu pietre pentru măcinat grâu şi porumb „KORONA”, moara cu valţuri „GANZ” şi moara ţărănească cu pietre), moara cu pietre şi piuă pentru finisat postavul, acţionate prin motor „DEUTZ”, colecţii de unelte, maşini agricole şi instalaţii de arheologie industrială, mijloace de transport, etnografie, istorie-memorialistică, artă-religie, o arhiva ştiinţifică şi documentară cu peste 70.000 de unităţi, o bibliotecă cu peste 11.000 de volume.
Este nu numai un muzeu al tehnologiei arhaice, ci şi de arheologie industrială. Au fost aduse aici de prin toată ţara tractoare, treieratoare, tot felul de maşini agricole şi nu numai, dintre cele mai vechi, importate la sfârşitul secolului al XIX-lea sau produse în uzinele româneşti în aceeaşi epocă, la Reşiţa sau Sibiu.

Judetul:Ialomita

Informatii utile


Program
 

orar
 
Luni-vineri   9ºº - 17ºº
Sâmbătă și duminică   8ºº - 16ºº Date contact

Bd. Matei Basarab nr. 10, Slobozia, 920031, jud. Ialomiţa, +40 243 231 991 +40 243 230 184 mna_slobozia@yahoo.com www.muzeulagriculturii.ro