Home »

Palatul Culturii

Palatul Culturii atractii turistice Iasi| 365romania.ro

Palatul Culturii


Palatul Culturii din Iași este unul dintre simbolurile capitalei Moldovei. El reunește la parter și etajul I câteva muzee: Muzeul de Știinta și Tehnică, Muzeul de Istorie al Moldovei, Sala Voievozilor, Muzeul de Artă și Muzeul Etnografic al Moldovei.

Palatul Culturii din Iași îmbină mai multe stiluri - neogotic, romantic și neobaroc a fost ridicat pe locul ruinelor curților domnești medievale, despre care apar mențiuni încă din 1434.

Construcția actuală a fost realizată între anii 1906 și 1925, având 298 de camere, cu o suprafață de aproximativ 36.000 mp. Pentru construirea clădirii au fost folosite materiale mai ușoare care au înlocuit blocurile de piatră, iar la decorarea anumitor săli s-a folosit un material brevetat de Henri Coandă care imita lemnul de stejar. Dotările clădirii erau de avangardă pentru epoca respectivă: iluminare electrică, sitem de ventilație, termostate și altele care porneau din subsolul clădirii unde se afla centrala mașinilor.

Orologiul palatuluim avînd un diametru de 3,24 m, este funcțional. Până la începerea războiului ceasornicul acționa în același timp 25 de ceasuri aflate în diverse încăperi ale palatului. Fiecare vitraliu al cadranului ceasului simbolizează o zodie.

Din momentul inaugurării, timp de 30 de ani, a funcționat ca Palat de Justiție, după care a fost transformat in Palat al Culturii, reunind mai multe muzee sub numele de Complexul Național Muzeal „Moldova” Iași.

În fața palatului se află statuia ecvestra a domnitorului Ștefan cel Mare, care a domnit între anii 1457-1504.

Palatul Culturii a fost redeschis pentru vizitare în 2016 după un amplu proces de renovare. 

Judetul:Iasi

Informatii utile


Program vizitare     

Luni, sarbatorile legale - închis
Marți - Duminică - 10:00 - 17:00
  
 
Tarife vizitare Palatul Culturii: Bilet intreg - 40 lei
Bilet redus 50% pentru pensionari  - 20 lei
Bilet redus 75% pentru elevi si studenti, posesorii de carduri Euro 26 cu varsta pana in 30 de ani,
persoane adulte cu handicap mediu sau usor - 10 lei
Bilet Gratuit - se acorda un bilet gratuit pentru fiecare grup de 10 adulti
 
Biletul asigura acces In Muzeul Stiintei si Tehnicii ,,Stefan Procopiu'', Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul de Arta, Muzeul Etnografic al Moldovei
Ghidaj (max 25 persoane): Limba romana - 20 lei
Limba straina - 40 lei
 
 
     

Date contact

Piata Palat nr. 1, Iasi, Judetul Iasi Telefon: 0232 275 979 Fax: 0332 408 166 E-mail: contact@palatulculturii.ro Website: www.palatulculturii.ro

Alte oferte din acelasi judet si categorie:

Catedrala Mitropolitana obiective culturale Iasi | 365romania.ro Catedrala Mitropolitana Iasi Bojdeuca lui Ion Creanga din Iasi | 365romania.ro Bojdeuca lui Ion Creanga