Home »

Palatul Victoria

Palatul Victoria obiectiv turistic Bucuresti | 365romania.ro

Palatul Victoria

Palatul Victoria a fost în timpul perioadei comuniste sediul Ministerului de Externe și al Consiliului de Miniștri, dar în 1990 a devenit, sediu Guvernului României.
Inițial, fațadele erau îmbrăcate cu plăci de marmură de Carrara dar în urma distrugerilor provocate de bombardamentul din 1944, fațada principală a fost refăcută cu plăci de travertin. Clădirea are suprafaţă totală de 26.000 m². Faţada clădiri, este formată din 2 plinuri laterale între care, este dispusă o ordonanţă de pilaştri colosali şi un portic în arcade.
În jurul sălilor oficiale de recepţie este construită întreaga clădire. La parterul palatului vestibulul şi holul de onoare, de unde se poate intra în cele două grădini interioare, prezintă o scară monumentală ocupând suprafaţa a trei travee. La etajul I se găseşte salonul principal care are acces direct la terasa de deasupra intrării principale. Acest etaj este doar pentru recepţii. Următoarele nivele sunt ocupate de cabinetele miniştrilor, birourile altor funcţionari, precum şi diferite săli de consiliu.

 

Judetul:Bucuresti

Informatii utile

Poate fi vizitat de Ziua Naţională a României

Date contact

Piața Victoriei 1, București +40 21 314 3400 www.guv.ro