Lacuri & cascade
Lacul Fundata este o arie protejată specială, rezervație naturală, tip avifaunistic
Vizitat de numeroși turiști români și străini, Barajul Vidraru, este una dintre cele mai impresionante construcții din țară, situat pe locul 5 în Europa, în topul barajelor, în momentul dării lui în folosință în 1966.
Cascada Bâlea este situată pe Transfăgărășan la aproximativ 30 minute de Cabana Bâlea Cascadă fiind cea mai mare cascadă în trepte din țară.
Dacă nu ai ajuns până acum la Cascada Bigăr, dar ai văzut poze cu ea, cu siguranță ți se va părea ireală. Și totuși este reala…
Pe Valea Uzului, unde veți găsi unele dintre cele mai pitorești peisaje din Bacău se află Lacul de acumulare Poiana Uzului și Barajul Poiana Uzului.
Barajul Paltinu Valea Doftanei Prahova a fost construit pe valea raului Doftana si are o inaltime de 108 metri.
Situat între Munții Lotrului și Munții Căpățânii, Lacul Brădișor vă poate oferi o partidă de pescuit, dacă sunteți un împătimit al acestui sport sau vă poate oferi căteva momente de liniște și recreere.
Lacul de Acumulare Vidra aflat în Cheile Vidra, între Stațiunea Voineasa și Obârșia Lotrului se întinde pe o lungime de 8 km.
Este un lac glaciar din munții Rodnei, sub vârful Ineu, la o altitudine de 1815 m, cu cea mai mare suprafaţă din Munții Rodnei (5637,5m²) şi o adâncime medie de 1.1m.
Lacul are un potenţial piscicol foarte ridicat, fauna acvatică cuprinde specii de peşti cu valoare economică, existând exemplare de crap şi cteno cu greutăţi impresionante (până la 25-30 kg).
Situat în zona de nord a orașului Galați lacul ce are și o plajă este amenajat partial pentru agreement. Aici se pot face și partide de pescuit sportiv.
Loc ideal pentru practicarea pescuitului: ştiuca, plătica, avat, batca, crap, vaduviţa, babuşca, roşioara, lin, somn, biban, şalău, nisetru, păstrugă, morun
Lacul Bacău este arie naturală protejată datorită numeroaselor specii de păsări, pești, reptile și amfibieni, unele aflate pe cale de dispariție, cum ar fi lebăda de iarna sau chira de baltă.
Un drum ușor de parcurs care pornește din Bușteni sau Poiana Țapului se termină într-un loc unic și impresionant, la Cascada Urlătorea din Parcul Natural Bucegi.
Cascada Capra se afla pe Transfagarsan pe portiunea dintre Cabana Capra si Balea Lac, la altitudinea de 1690m.
Natura nu face nimic în zadar. O dovadă este Lacul Bolboci aflat în Parcul Natural Bucegi și este un obiectiv turistic demn de înscris pe orice listă de obiective turistice.
Datorită proprietăţilor sale, lacul Amara a ajuns să fie cunoscut atât de turiştii români, cât şi de cei din străinătate, dornici de recuperare, proprietăţile sale terapeutice fiind cunoscute încă din anul 1936.
Lacul Ursu este lacul a carei data de nastere este cunoscuta cu exactitate: 27 mai 1875
Situat la poalele Muntelui Hășmașul Mare, Lacul Roșu surprinde prin culoarea care-i dă numele și prin vârfurile brazilor care încă se mai văd la suprafața și care odată acopereau albia râului.
Lacul Bicaz sau Izvoru Muntelui este cel mai mare lac artificial din țară cu o lungime de 35 km, format în urma construcției Barajului Izvoru Muntelui.
Lacul Albastru este unic în lume prin originea sa, prabușirea unei galerii de mina și prin chimismul apei.