Barajul Vidraru
Barajul Vidraru este un obiectiv vizitat de numeroși turiști români și străini, fiind situat pe locul 5 in topul barajelor din Europa, în momentul dării lui in folosință.
Construit între anii 1960-1965 pentru producția de energie electrică, prevenirea inundațiilor și irigații, are o înălțime de 166m.
Costul barajului a fost de 1.470.000 lei in banii din vremea respectivă, iar investiția a fost amortizată în 28 de ani.
Pentru construcția lui au fost excavate peste 1.768.000 metri cubi de rocă.
De când a fost dat in folosință, a existat un singur moment de cumpănă în anul 1974, când zona dintre cele doua vane acționate electric și care inchidea una dintre galeriile prin care se golea lacul a cedat. A durat patru ore reînchiderea vanelor, timp în care puhoiul de apă, care avea un debit de 800 metri/secundă, a maturat tot ce i-a stat in cale până în Comuna Arefu.
În acest moment barajul permite funcționarea hidrocentralei de la Corbeni și a hidrocentralelor aflate pe râul Argeș. Hidrocentrala aflată în apropierea Cetății Poenari este și punctul în care începe Transfăgărășanul - dat în folosință la 8 ani după construirea barajului.
Lacul de acumulare Vidraru, creat în urma construirii barajului, are o lungime de 28 de kilometri și un volum de 465 milioane de metri cubi.