Home »

Barajul Vidraru

Barajul Vidraru obiectiv vizitat de numerosi turisti romani si straini

Barajul Vidraru

Barajul Vidraru este un obiectiv vizitat de numeroși turiști români și străini, fiind situat pe locul 5 in topul barajelor din Europa, în momentul dării lui in folosință. 
Construit între anii 1960-1965 pentru producția de energie electrică, prevenirea inundațiilor și irigații, are o înălțime de 166m.
Costul barajului a fost de 1.470.000 lei in banii din vremea respectivă, iar investiția a fost amortizată în 28 de ani.
Pentru construcția lui au fost excavate peste 1.768.000 metri cubi de rocă.

De când a fost dat in folosință, a existat un singur moment de cumpănă în anul 1974, când zona dintre cele doua vane acționate electric și care inchidea una dintre galeriile prin care se golea lacul a cedat. A durat patru ore reînchiderea vanelor, timp în care puhoiul de apă, care avea un debit de 800 metri/secundă, a maturat tot ce i-a stat in cale până în Comuna Arefu.

În acest moment barajul permite funcționarea hidrocentralei de la Corbeni și a hidrocentralelor aflate pe râul Argeș. Hidrocentrala aflată în apropierea Cetății Poenari este și punctul în care începe Transfăgărășanul - dat în folosință la 8 ani după construirea barajului.

Lacul de acumulare Vidraru, creat în urma construirii barajului, are o lungime de 28 de kilometri și un volum de 465 milioane de metri cubi.

Judetul:Arges

Informatii utile

La Barajul Vidraru se poate ajunge tot timpul anului pe DN7C dinspre Curtea de Argeș - Arefu, iar pe partea dinspre Sibiu se poate ajunge doar în perioada în care Transfăgărășanul este deschis (iunie-octombrie de obicei), în rest fiind acoperit de zăpadă.

Date contact

DN7C, Judetul Arges www.barajulvidraru.ro

Alte oferte din acelasi judet si categorie:

Pestera Dambovicioara Cascada Capra Transfagarasan obiective turistice arges|365romania.ro Cascada Capra