Home »

Cascada Bigar

Cascada Bigar principala atractie turistica Caras | 365romania.ro

Cascada Bigar

Dacă nu ai ajuns până acum la Cascada Bigăr, dar vezi poze cu ea, cu siguranță vei spune că pare un loc ireal, prea frumos să existe cu adevărat.

Și totuși există…

Situată pe Valea Almăjului în Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, Cascada Bigăr a intrat în topul obiectivelor turistice din România, după ce a fost nominalizat-ă de către ,,The World Geography” drept cea mai spectaculoasă cascadă din lume, într-un top alcătuit de aceștia cu cele mai spectaculoase cascade din lume. Ușor, ușor a început să fie descoperită de turiștii români și străini, devenind una dintre principalele atracții din Caraș-Severin.
Deși nu este una dintre cele mai înalte cascade din România, Cascada Bigăr are 9 metri dar impresionează prin frumusețea ei, fiind acoperită de mușchi verde peste care curge apa .

Cascada este situată pe marginea drumului DN 57B de unde o poți vedea fără a plăti vreo taxă, dar dacă vrei să o vezi mai de aproape trebuie să plătești o taxă de 5 lei, în această taxă intrând și vizitarea aItor două obiective turistice Izbucul Bigăr și Grota Bigăr, aflate la 10 minute de mers pe jos de Cascada Bigăr.

Judetul:Caras-Severin

Informatii utile

  •  Cascada este situata pe DN 57B, sub un parapet de pe marginea drumului.
  • Taxa de acces – 5 lei. În aceasta taxa întră și vizitarea Grotei Bigăr și Izbucului Bigăr. Dacă nu vrei să plătești taxa, se poate admira cascada și de sus, de pe marginea drumului.
  • Parcarea amenajata la 200m de Cascada ci 50 de locuri.

Date contact

DN 57B, Comuna Bozovici, Jud. Caras-Severin