Home »

Manastirea Corbii de Piatra

Manastirea Corbii de Piatra obiectiv turistic arges|365romania.ro

Manastirea Corbii de Piatra


Mânăstirea Corbii de Piatră este menționată pentru prima dată în documente în anul 1512, când a fost redeschisa de monahia Magdalina cu hramul Adormirea Maicii Domnului și închinată domnitorului Neagoe Basarab,  dar ea este mult mai veche.

Conform spuselor lui Nicolae Iorga a fost prima monastire de călugărițe înființată la noi în țară.

În prima jumatate a sec. XVIII a fost biserică de mir, în jurul ei trăind o puternică colonie de romani, peste 200 de familii. Forma actuala a mânăstirii este dată în secolul următor când a fost mărită deoarece devenise neîncăpătoare.

Crucea de piatră de deasupra bisericii încastrată în stânca datează de la 1700, iar paraclisul și clopotnița din fața ei datează de la 1890.

Într-un raport din anul 1861 al scriitorului Alexandru Odobescu apare consemnată prezența rămășițelor  oștirii lui Mihai Viteazul, după ce acesta a fost ucis la Turda.

Puteți face și puțină mișcare, să admirati superbele peisaje oferite de această zonă de munte, parcurgând un traseu nu foarte lung care pornește din partea stângă a bisericii, urcă pe platoul de deasupra bisericii de unde veți avea imaginea întregii zone, apoi coboară prin partea dreapta. Peisajul este superb atât iarna cât și vara. Nu ratați micuța cascadă pe care o puteți admira, dacă sunteți mai curajoși de pe platou, sau la finalul traseului de la baza ei. 

Judetul:Arges

Date contact

DJ731, Corbi, Judetul Arges Telefon: 0745 059 405 E_mail: monastirea_corbiidepiatra@yahoo.com Website: www.corbiidepiatra.ro