Home »

Manastitrea Ciolanu

Manastirea de Calugari Ciolanu Buzau|365romania.ro

Manastitrea Ciolanu

Mănăstirea Ciolanu, este cea mai veche așezare monahală atestată documentar din scolul XVI. Este o mănăstire de călugări. Numele Ciolanu se crede că vine de la oasele unor sihaștri descoperite în acest loc. De altfel zona Buzăului este renumită pentru multitudinea de schituri rupestre.

În curtea mănăstirii sunt două biserici. Biserica din deal datează din 1590, a fost construită de Doamna Neaga având Hramul Sfântului Gheorghe, iar biserica din deal a fost ridicată la 1828 de către episcopal Chesarie al Buzăului, având Hramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Lângă biserica veche se gasește un mic cimitir vechi. Tot aici se găsește și un muzeu care găzduiește icoane, câteva pictate de Gheorghe Tattarescu, obiecte de cult, veșminte religioase.

Nici aceasta mănăstire nu a fost scutită de perioade grele de-a lungul anilor, fiind părăsită aproape 30 de ani pe la anii 1730, adusă din nou la viață de 12 călugări în 1766, perioada din care viața monahală de aici nu a mai încetat. 

Pe terenurile mănăstirii s-a desfășurat Tabăra de sculptură de la Măguram ale cărei sculpturi le puteți admira și astăzi.

Judetul:Buzau

Date contact

DJ203G, intre Comunele Magura si Tisau, Jud Buzau