Home »

Muzeul Brailei

Muzeul Brailei | 365romania.ro

Muzeul Brailei

 

Secția de Arheologie a Muzeului Brăilei deține peste 15.000 de piese: diverse unelte și ustensile, piese de armament, echipament militar și harnașament, vase din ceramică și sticlă, podoabe și accesorii vestimentare, monede, piese de cult aparținând diverselor perioade: paleolitic superior, neolitic mijlociu, eneolitic, epoca bronzului, epoca fierului, epoca greacă, romana și post-romană, epoca migratoare, epoca medievală.

Patrimoniul actual al muzeul a fost strâns în urma săpăturilor arheologice desfașurate timp de peste 50 de ani dar și grație donațiilor.

Secția de Istorie expune colecții de numismatică, documente și manuscrise, carte veche și rară, artă decorativă, instrumente muzicale, fotografii, discuri.

Secția de Etnografie și Artă Populară expune colecții de artă populară (țesături, obiecte de podoabă, port popular), obiecte de rit, icoane de lemn și sticlă, obiecte de uz casnic și gospodăresc.

Judetul:Braila

Informatii utile


Program vizitare:    

Octombrie-Aprilie
Mai-Septembrie 

Miercuri-Duminica 09:00-17:00
Miercuri-Duminica 10:00-18:00
Luni-Marti inchis (cu exceptia zilelor cu manifestari culturale) 

Tarife intrare:

Intrare individuala in toate sectiile din Str. Traian            
Intrare individuala intr-o sectie din Str. Traian
Intrare grup in toate sectiile din Str. Traian
Intrare grup intr-o sectie din Str. Traian
 

10 lei
4 lei
6 lei/persoana
2 lei/persoana 
     

Date contact

Piaţa Traian, nr. 3, Brăila, Jud. Braila Telefon: 0339 401 002 Email: sediu@muzeulbrailei.ro Website: www.muzeulbrailei.ro

Alte oferte din acelasi judet si categorie:

Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril