Home »

Muzeul de Arta Populara al Ligiei Alexandra Bodea

Muzeul de Artă Populară Ligia Bodea|365romania.ro

Muzeul de Arta Populara al Ligiei Alexandra Bodea

Tânăra, Ligia Alexandra Bodea, a devenit, probabil, cea mai tânără proprietară de muzeu după ce a cutreierat toate satele din jur și a adunat cu răbdare mii de obiecte populare în vechea casă bătrânească. Pasiunea pentru tradițiile populare i-a fost insuflată de bunica ei, bunică în memoria căreia a fost și înființat muzeul.
Obiectele tradiționale au fost colecționate de pe Valea Barcaului, a Crisului, zona de sub Meses (satele Cizer, Pria, Boian, Plesca, Starciu si Horoatu Crasnei), dar si din zona Muntilor Zarandului. Baza de plecare a colecției muzeului a constituit-o obiectele din casa bunicii, acestora adăugându-se cele cumpărate ulterior de la localnici ce le păstrau prin podurile caselor considerându-le inutile. Cele mai vechi obiecte ale Muzeul de Arta Populara „Ligia Bodea” sunt din perioada 1850-1870 și sunt reprezentate de obiecte de uz gospodăresc, costume populare, lăzi de zeste, fete de masa, perne si fete de perne, toale, colectie de ceramica de Zalău, oale, porțelan de Halahaz, din vechiul Imperiu Austro-Ungar etc.
Dragostea pentru tradiții și arta populară este transmisă și copiilor prin organizarea in vancanta de vara a unei tabere de pictura pentru copii - „Icoana din sufletul meu”!

Judetul:Salaj

Informatii utile

Program vizitare    Nu are program stabilit
Tarif  Gratis

Date contact

Satul Iaz, comuna Plopiş, Nr. 63, Judeţul Sălaj Telefon: 0260.671.818 Telefon: 0764.488.861 E-mail: ligia.bodea@yahoo.com www.facebook.com/ligiaalexandra.bodea