Home »

Muzeul Cinegetic Posada

Muzeul Cinegetic Poasada Comarnic Prahova | 365romania.ro

Muzeul Cinegetic Posada

 

Muzeul Cinegetic Posada adăpostește o colecție impresionantă de trofee, peste 2400 de piese, obiecte cu specific vânătoresc, arme specifice diferitelor etape de evoluție ale omului.
România este o țară recunoscută din punct de vedere al biodeversității florei și faunei, iar vânatul românesc valoros este pus în evidență de calitatea trofeelor.

Trofeele sunt grupate pe specii: capra neagră, căpriorul, cerbul lopatar, cerbul comun, ursul, mistrețul, lupul, vulpea, râsul, pisica sălbatică, muflonul. Alte exponate sunt cele din clasa păsărilor răpitoare și a celor din bălți și Delta Dunării.

În curtea muzeului se află Castelul de la Posada ridicat în timpul domnitorului Gheorghe Bibescu în perioada dinaintea Revoluției de la 1848. În timpul Primului Război Mondial castelul a fost incendiat de către trupele germane care au vrut să distrugă arhiva Legislației britanice aflate în castel, iar în 1916 celelalte clădiri anexe castelului au fost distruse, la fel și colecția de picturi și tablouri care au aparținut prințului Bibescu.

Castelul de la Posada a fost renovat după cel de-al Doilea Război Mondial și folosit ca reședință princiară.

Judetul:Prahova

Informatii utile


Program vizitare:          

Marti-Duminica         
Luni  

09:00-17:00
Inchis

Tarife vizitare:

Parter - Adulti
Parter - Prescolari, elevi, studenti, pensionari

Parter + Etaj I si II - Adulti 
Parter + Etaj - Prescolari, elevi, studenti, pensionari 

15 lei
10 lei

10 lei
7 lei 

Taxa fotografiere: 

Taxa filmare:

25 lei/aparat

40 lei 
 

Date contact

E60, Posada, Comarnic, Jud. Prahova Telefon: 0244 392 188 E-mail: info@muzeulcingeticposada.ro Website: www.muzeulcinegeticposada.ro