Natura
Rezervația Naturală Muzeul Trovanților Costești este singurul muzeu din țară dedicat acestor pietre vii, a căror apariție nu a putut fi explicate nici până astăzi.
Unul dintre ultimele refugii pentru cei ce doresc o plaja curată, liniștită, fără terase, vânzători ambulanți, hit-urile zilei și alte asemenea „atracții” este plaja de la Vadu
Barajul Paltinu Valea Doftanei Prahova a fost construit pe valea raului Doftana si are o inaltime de 108 metri.
Lacul Bicaz sau Izvoru Muntelui este cel mai mare lac artificial din țară cu o lungime de 35 km, format în urma construcției Barajului Izvoru Muntelui.
Parcul Natural Bucegi face parte dintre ariile protejate din România, aici găsindu-se nenumărate obiective și atracții turistice. Parcul se află la granița dintre județele Dâmbovița, Prahova și Brașov.
Peștera Ialomiței situată în Munții Bucegi este una dintre cele mai cunoscute din țară. Se poate ajunge cu telecabina sau cu mașina.
Alături de Parcul Naţional Retezat şi Delta Dunării, se numără printre cele trei rezervaţii ale biosferei din România.
Lacul de Acumulare Vidra aflat în Cheile Vidra, între Stațiunea Voineasa și Obârșia Lotrului se întinde pe o lungime de 8 km.
Peștera Poarta lui Ionele, face parte din lista ariilor naturale protejate, situată într-o zonă pitoreasca pe Valea Arieșului pe drumul ce duce către Peștera Scărișoara.
Parcul din Caracal, este unul dintre parcurile naturale cele mai frumoase din România, şi cel de-al treilea parc natural ca dimensiune din Europa (25,5 ha).
A fost declarată de către „Business Insider” cel mai frumos loc subteran din lume și se clasează pe locul 22 în topul celor mai spectaculoase destinații turistice din lume.
Întinse pe o lungime de aproape 9 km, Cazanele Dunării oferă trecătorilor peisaje spectaculoase.
Peștera Dâmbovicioara alături de Cheile Dâmbovicioarei este un obiectiv turistic aflat în zona carstica a culoarului Rucăr-Bran.
Fac parte din aceeași rezervație naturală din județul Gorj și dezvăluie locuri de o frumuseţe ameţitoare, totul, pe o suprafaţă de 150 de hectare.
Cea mai intinsa rezervatie naturala din judetul Covasna, este Rezervatia naturala de la Reci, situata in lunca Raului Negru, afluent al Oltului, in apropierea drumului national DN11, care leaga municipiul Brasov de Targul Secuiesc, avand o suprafata de cca 34 ha.
Lacul are un potenţial piscicol foarte ridicat, fauna acvatică cuprinde specii de peşti cu valoare economică, existând exemplare de crap şi cteno cu greutăţi impresionante (până la 25-30 kg).
Devenită din 1995 rezervație geologică, Focul Viu sau Focul Nestins se află pe raza Comunei Terca, fiind un fenomen datorat ieșirilor de gaze din depozitele de hidrocarburi din pământ la suprafață.
Monument al naturii, este o arie protejata de interes national, prin Legea Nr.5/6 martie 2000. Se afla in judetul Salaj, pe teritoriul administrativ al comunei Balan.
Dacă nu ai ajuns până acum la Cascada Bigăr, dar ai văzut poze cu ea, cu siguranță ți se va părea ireală. Și totuși este reala…
Gradina Botanica din orașul Jibou reprezintă un punct de atracție pentru foarte mulți vizitatori din țară și de peste hotare. Aceasta a luat ființă in anul 1968 din inițiativa priceputului profesor Vasile Fati. In prezent, se întinde pe o suprafață de 25 ha, așezată în cadrul ansamblului Wesselényi.
Baza piscicola Doripesco este situata la 25 de km de Brasov si reuneste mai multe lacuri unde se poate practica pescuitul sportiv si traditional.
Lacul Albastru este unic în lume prin originea sa, prabușirea unei galerii de mina și prin chimismul apei.
Obiectivele protejate sunt reprezentate de exemplare deosebite de stejar brumăriu (Quercus pedunculiflora), cu vârste cuprinse între 150–300 de ani
Cascada Capra se afla pe Transfagarsan pe portiunea dintre Cabana Capra si Balea Lac, la altitudinea de 1690m.
De aproape un secol Gradina Botanica impreuna cu Muzeul Botanic reprezinta una dintre principalele atractii ale municipiului Cluj atat pentru turisti cat si pentru localnici.
Situat în zona de nord a orașului Galați lacul ce are și o plajă este amenajat partial pentru agreement. Aici se pot face și partide de pescuit sportiv.
Parcul Natural Vânători Neamț este unul dintre cele trei din țară unde se găsește zimbrul. Parcul este din 1999 arie naturală protejată făcând parte din rețeaua ecologică de arii naturale protejate Natura 2000.
Aflată în localitatea cu același nume salina Cacica funcționează din 1785, de când au fost descoperite aici primele zăcăminte de sare. Deși funcționează ca punct de atracție turistică și bază de tratament, salina continuă să fie exploatată în continuare.
Este una dintre puținele saline din țară care încă funcționează și este introdusă și în circuitul turistic. Poți merge pentru recreere, tratament, o vizită la Muzeul Sării.
Amenajat pe fosta gradină domnească pentru localnici dar și pentru turiști, Parcul Chindia, este o oază de liniște și relaxare.
Datorită proprietăţilor sale, lacul Amara a ajuns să fie cunoscut atât de turiştii români, cât şi de cei din străinătate, dornici de recuperare, proprietăţile sale terapeutice fiind cunoscute încă din anul 1936.
Pe Valea Uzului, unde veți găsi unele dintre cele mai pitorești peisaje din Bacău se află Lacul de acumulare Poiana Uzului și Barajul Poiana Uzului.
Poiana cu narcise din Racas este situata in comuna Hida si face parte din patrimoniul national, datorita frumusetii peisagistice.
Un loc ideal de relaxare în natura aflat în aproprierea Bucurestiului. Principalele atractii ale parcului sunt: Balta Comana, Manastirea Comana și rezervatiile de ghimpe, bujor romanesc și margaritar.
Dacă vrei să vezi cum arată peisajul selenar, mergi să vezi Vulcanii Noroioși de la Buzău. Vei fi fascinat de craterele și conurile care aruncă cu noroi.
La Salina Ocnele Mari situată la 9 km de Râmnicu Vâlcea, puteți merge pentru tratament sau pur și simplu pentru recreere.
Un drum ușor de parcurs care pornește din Bușteni sau Poiana Țapului se termină într-un loc unic și impresionant, la Cascada Urlătorea din Parcul Natural Bucegi.
Natura nu face nimic în zadar. O dovadă este Lacul Bolboci aflat în Parcul Natural Bucegi și este un obiectiv turistic demn de înscris pe orice listă de obiective turistice.
Rezervaţie naturală botanică care protejază Bujorul Românesc, declarat monument al naturii cu o suprafaţă de 55 ha.
Babele si Sfinxul din Bucegi sunt situate pe platoul Muntilor Bucegi fiind principalele atractii turistice din zona.
Lacul Bacău este arie naturală protejată datorită numeroaselor specii de păsări, pești, reptile și amfibieni, unele aflate pe cale de dispariție, cum ar fi lebăda de iarna sau chira de baltă.
Lacul Fundata este o arie protejată specială, rezervație naturală, tip avifaunistic
Lacul Ursu este lacul a carei data de nastere este cunoscuta cu exactitate: 27 mai 1875
Rezervaţia naturală este situata în comuna Padeş şi este inclusă în Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei..
Este o rezervaţie complexă de stâncărie cu elemente specific mediteraneene ce ocupă o suprafaţă de 1.730 ha.
Parcul Copou din Iași este cel mai vechi parc din oraș și merită inclus pe lista obiectivelor turistice de vizitat. Aici se află vestitul Tei al lui Eminescu, busturile de bronz ale membrilor „Junimea”, aflate de-o parte și de alta ale aleii cu același nume și Obeliscul cu lei.
Situat între Munții Lotrului și Munții Căpățânii, Lacul Brădișor vă poate oferi o partidă de pescuit, dacă sunteți un împătimit al acestui sport sau vă poate oferi căteva momente de liniște și recreere.
Grădina Botanică „Anastasie Fatu” din Iași a fost prima gradină botanică din România înființată de naturalistul și medicul Anastasie Fătu în 1856. Astăzi grădina cuprinde zece secții organizate sub formă de ecosisteme naturale.
Rezervaţia naturală, declarată monument al naturii, face parte din Parcul Naţional Munţii Rodnei. În această zonă, la fiecare pas puteţi vedea peşteri, chei, creste sau poieni cu flori.
Parcul dendrologic Hemeiuș deține cea mai mare colecție de trandafiri din țară cu peste 600 de specii și peste 1300 specii de arbori și arbuști.
Situat la poalele Muntelui Hășmașul Mare, Lacul Roșu surprinde prin culoarea care-i dă numele și prin vârfurile brazilor care încă se mai văd la suprafața și care odată acopereau albia râului.
Parcul Național Defileul Jiului unul dintre cele mai spectaculoase şi sălbatice defileuri din Carpati și are o suprafață totală de 11.127 ha.
Cascada Bâlea este situată pe Transfăgărășan la aproximativ 30 minute de Cabana Bâlea Cascadă fiind cea mai mare cascadă în trepte din țară.
Peștera Valea Cetății situată pe partea vestica a Masivului Postăvarulm la 3,5 km de Râșnov sau 6,4 km de Poiana Brașov a fost descoperită în 1949 în urma unei explozii care a desfundat intrarea în peșteră.
Cuprinde colecții de plante din zonele tropicale și subtropicale beneficiind și de o seră și palmariu
Parcul National Lunca Mureșului este încă din 2005 arie naturală protejată și din 2007 face parte din rețeaua europeană „Natura 2000” ce protejează habitatele.
Peștera Scărișoara sau Ghețarul Scărișoara se găsește în toate topurile cu peșteri făcute vreodată în România. Adăpostește cel mai mare ghețar subteran din țara noastră iar priveliștea oferită de prăpastia care duce către peștera este spectaculoasă.
Vizitat de numeroși turiști români și străini, Barajul Vidraru, este una dintre cele mai impresionante construcții din țară, situat pe locul 5 în Europa, în topul barajelor, în momentul dării lui în folosință în 1966.
Este un lac glaciar din munții Rodnei, sub vârful Ineu, la o altitudine de 1815 m, cu cea mai mare suprafaţă din Munții Rodnei (5637,5m²) şi o adâncime medie de 1.1m.
Loc ideal pentru practicarea pescuitului: ştiuca, plătica, avat, batca, crap, vaduviţa, babuşca, roşioara, lin, somn, biban, şalău, nisetru, păstrugă, morun
Cu o înălțime de peste 550 de metri, o adâncime de aproape 3 km și o suprafață de 60 ha, Muntele de sare Praid sau Rezervația Naturală Dealul Sării este cel mai mare zăcământ de sare din țară.
Delta Dunarii este unul dintre locurile din Romania unde natura este inca la ”ea acasa” find declarat patrimoniu mondial UNESCO. Natura virgina, animale, pasari, peste si o atmosfera unica aceasta este ceea ce ofera Delta Dunarii tuturor celor ce vin sa o descopere.
Parcul Natural Balta Mică a Brăilei format din 7 insule și ostroave și peste 50 de lacuri permanente sau temporare vă așteaptă pe cei ce iubiți natura cu 15 trasee turistice pe apă sau pe uscat sau pachete turistice pentru mai multe zile.