Home »

Cascada Urlatoarea

Cascada Urlatoarea turism busteni valea prahovei|365romania

Cascada Urlatoarea

 

Situată în Parcul Natural Bucegi, în apropierea orașului Bușteni, pe Valea Prahovei, Cascada Urlătoarea se află la o altitudine de peste 1050 m, căpătîndu-și numele de la zgomotul făcut de căderea apei de la o înălțime de peste 15m.

Se poate ajunge la cascada dinspre Bușteni sau dinspre Poiana Țapului, traseul fiind unul de dificultate redusă.
Drumul dinspre Poian Țapului a fost făcut de pe vremea Regelui Carol I și lega Castelul Peleș de Cascada Urlătoarea. Se spune că Regina Maria, în plimbările ei călare, poposea adesea mai sus de cascadă pentru a se odihni pe o piatră în formă de scaun, denumită Banca Reginei.

În afară de principala cascadă, care este probabil cea mai spectaculoasă din Munții Bucegi, mai există cîteva cascade mai mici pe cursurile pâraielor Urlătoarea Mare și Urlătoarea Mică.

Dacă vă plac legendele există una și pentru Cascada Urlătoarea. Se spune că doi frați ajunși la vremea însurătorii au plecat să-și găsească aleasa și s-au îndrăgostit de aceeași fată. Neputând să aleagă între cei doi, fata a hotărât să urce pe munte și să rămână acolo. Frații au început să se certe și au hotărât să se lupte până la moarte. Auzind cele întâmplate fata s-a aruncat de pe munte, apărând o cascada în locul unde a căzut, iar trupurile fraților s-au transformat în doi munți Jepul Mic și Jepul Mare.

 

Judetul:Prahova

Informatii utile

Pentru a ajunge la cascadă puteți merge:

- dinspre Busteni, pe traseul cu marcat cu bulină roșie
- dinspre Poiana Țapului, pe traseul marcat cu bulină albastră

Date contact

Busteni, Jud. Prahova

Alte oferte din acelasi judet si categorie:

Parcul Natural Bucegi Muntii Bucegi | 365romania Parcul Natural Bucegi Barajul Paltinu Valea Doftanei Prahova | 365romania.ro Barajul Paltinu