Home »

Parcul National Muntii Rodnei

Parcul National Muntii Rodnei atractii turistice Bistrita Nasaud| 365romania.ro

Parcul National Muntii Rodnei

Parcul Naţional Munţii Rodnei este situat în nordul Carpaţilor Orientali şi are o suprafaţă de peste 47.000 ha, din care 80% se află în judeţul Bistriţa-Năsăud. Satul Valea Vinului, este singura localitate din interiorul parcului.

Relieful Parcului este bogat în forme glaciare: lacuri, văi, circuri glaciare (Lala Mare, Lala Mică, Iezer, salba de lacuri Buhăescu, Repedea, Negoiescu sau Știol). Nu lipsesc nici peşterile. Cu galerii şi cascade, peştera Izvorul Albastru al Izei este spectaculoasă.
În Parc se practică mai multe tipuri de turism, de recreere, balnear, cultural, ecvestru, rural şi agroturismul sau ecoturismul.
Flora cuprinde specii rare, specii protejate prin lege și relicte glaciare.

Poiana cu narcise, de pe muntele Saca, este cea mai mare atracţie pentru turiştii care vin în Parcul Naţional Munţii Rodnei, în luna mai. Această rezervaţie naturală se află la o altitudine de 1.600 metri, iar accesul se face din localitatea Valea Vinului, pe două trasee care pot fi străbătute în aproximativ trei ore. 

Accesul în parc se poate face cu linia ferată transcarpatică Salva-Vişeu (situată în vestul masivului), respectiv linia ferată Salva-Rodna (situată în sudul masivului), sau pe drumurile paralele cu calea ferată

Judetul:Bistrita-Nasaud

Date contact

Telefon: 0263 377 715 apnmr@bistrita.rosilva.ro www.parcrodna.ro

Alte oferte din acelasi judet si categorie:

Lacul Lala Mare Rezervatia speologica Pestera Cobasel