Home »

Plaja Vadu

Plaja Vadu|365romania.ro

Plaja Vadu


Unul dintre ultimele refugii pentru cei ce doresc o plaja curată, liniștită, fără terase, vânzători ambulanți, hit-urile zilei și alte asemenea „atracții” este plaja de la Vadu.

Cunoscută inițial doar de localnici, ea a început să devină din ce în ce mai cunoscută în rândul celor ce apreciază frumusețea naturii, a celor de doresc să admire delfinii ce înoată în apropiere de mal, a celor ce se bucură de magia planctonului ce luminează fosforescent noaptea. Aici plaja aici este mult mai lată decât cea de la Mamaia, nisipul extrem de fin iar panta de intrare în apă este lină.

Întrucât aici începe Rezervația Biosferei Delta Dunării, sunt anumite reguli ce trebuiesc respectate, una dintre ele fiind aceea care permite camparea la o distanță de 100-150m de locul unde se sparge valul. Pentru a ajunge aici trebuie sa intrați pe drumul din dreapta, la aproximativ 300 m după ce intrați în satul Vadu. De aici, după ce treceți pe lângă fosta Întreprindere de exploatare a Mineralelor Rare, veți intra pe un drum betonat ce duce spre plajă aflată la aproximativ 4 km. Drumul este îngust, având lățimea unei mașini, dar din loc în loc este prevăzut cu alveole pentru a se putea petrece două mașini. Drumul este betonat până destul de aproape de plajă, totuși ultimii câteva sute de metrii vor fi parcurși pe drumuri de pământ/nisip. Recomandarea ar fi totuși să nu vă aventurați cu mașinile până pe plajă, chiar dacă aveți 4x4; dacă totuși o pățiți și rămâneți cu mașina blocată pe plajă, puteți apela cu încredere la localnici, ei fiind pregătiți să ajute turiștii „dornici de aventură”, binențeles, contra cost.

Judetul:Constanta

Date contact

Sat Vadu, Jud. Constanța