Home »

Parcul Natural Comana

Parcul Natural Comana Manastirea Comana|365romania.ro

Parcul Natural Comana

Parcul Natural Comana se află pe lista ariilor protejate de interes național. El se întinde pe o suprafață de aproximativ 25 000 ha în sud-estul județului Giurgiu. Punctele sale de interes principale sunt: Balta Comana, Mânăstirea Comana și rezervațiile de ghimpe, bujor românesc și mărgăritar.
Balta Comana găzduiește 141 de specii de păsări și 13 de pești fiind a treia zonă umedă ca întindere a României, după Delta Dunării și Balta Mică a Brăilei. Ea este și a doua ca biodiversitate după Delta Dunării, aici găsindu-se două specii specifice doar acestui areal, țigănușul și cleanul de Comana.
Mânăstirea Comana este o veche ctitorie a lui din 1588, din vremea lui Radu Șerban, ce a fost ridicată pe ruinele unei mânăstiri mai vechi ctitorită de Vlad Țepeș în 1461.
În parc mai pot fi admirați stejarii seculari declarați monument al naturii , Cabana Fântâna cu Nuc din anul 1889, amenajări lacustre sumare în Balta Comana iar doritorii de plimbări se pot relaxa pe traseele turistice din pădure sau la o plimbare cu barca.

Judetul:Giurgiu

Informatii utile

Tarif vizitare
Servicii parcare
Campare 
Inchiriere caiac 3 locuri 
Închiriere foișor parc - 30 locuri  
Închiriere bicicletă 
3 lei/pers
15 lei/autoturism
15 lei/zi 
60 lei/oră 
400 lei/zi 
15 lei/ora, 50 lei/zi 
 

Date contact

Comuna Comana, Județul Giurgiu Telefon: 0372 998 863 E-mail: comanaparc@comanaparc.ro Website: www.comanaparc.ro