Parcuri & rezervatii naturale
Întinse pe o lungime de aproape 9 km, Cazanele Dunării oferă trecătorilor peisaje spectaculoase.
Parcul Național Defileul Jiului unul dintre cele mai spectaculoase şi sălbatice defileuri din Carpati și are o suprafață totală de 11.127 ha.
Dacă vrei să vezi cum arată peisajul selenar, mergi să vezi Vulcanii Noroioși de la Buzău. Vei fi fascinat de craterele și conurile care aruncă cu noroi.
Parcul dendrologic Hemeiuș deține cea mai mare colecție de trandafiri din țară cu peste 600 de specii și peste 1300 specii de arbori și arbuști.
Babele si Sfinxul din Bucegi sunt situate pe platoul Muntilor Bucegi fiind principalele atractii turistice din zona.
Monument al naturii, este o arie protejata de interes national, prin Legea Nr.5/6 martie 2000. Se afla in judetul Salaj, pe teritoriul administrativ al comunei Balan.
Parcul National Lunca Mureșului este încă din 2005 arie naturală protejată și din 2007 face parte din rețeaua europeană „Natura 2000” ce protejează habitatele.
Devenită din 1995 rezervație geologică, Focul Viu sau Focul Nestins se află pe raza Comunei Terca, fiind un fenomen datorat ieșirilor de gaze din depozitele de hidrocarburi din pământ la suprafață.
Rezervaţia naturală este situata în comuna Padeş şi este inclusă în Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei..
Este o rezervaţie complexă de stâncărie cu elemente specific mediteraneene ce ocupă o suprafaţă de 1.730 ha.
Parcul Natural Balta Mică a Brăilei format din 7 insule și ostroave și peste 50 de lacuri permanente sau temporare vă așteaptă pe cei ce iubiți natura cu 15 trasee turistice pe apă sau pe uscat sau pachete turistice pentru mai multe zile.
Alături de Parcul Naţional Retezat şi Delta Dunării, se numără printre cele trei rezervaţii ale biosferei din România.
Obiectivele protejate sunt reprezentate de exemplare deosebite de stejar brumăriu (Quercus pedunculiflora), cu vârste cuprinse între 150–300 de ani
Cu o înălțime de peste 550 de metri, o adâncime de aproape 3 km și o suprafață de 60 ha, Muntele de sare Praid sau Rezervația Naturală Dealul Sării este cel mai mare zăcământ de sare din țară.
Parcul Natural Bucegi face parte dintre ariile protejate din România, aici găsindu-se nenumărate obiective și atracții turistice. Parcul se află la granița dintre județele Dâmbovița, Prahova și Brașov.
Poiana cu narcise din Racas este situata in comuna Hida si face parte din patrimoniul national, datorita frumusetii peisagistice.
Cea mai intinsa rezervatie naturala din judetul Covasna, este Rezervatia naturala de la Reci, situata in lunca Raului Negru, afluent al Oltului, in apropierea drumului national DN11, care leaga municipiul Brasov de Targul Secuiesc, avand o suprafata de cca 34 ha.
Lacul Bacău este arie naturală protejată datorită numeroaselor specii de păsări, pești, reptile și amfibieni, unele aflate pe cale de dispariție, cum ar fi lebăda de iarna sau chira de baltă.
Un loc ideal de relaxare în natura aflat în aproprierea Bucurestiului. Principalele atractii ale parcului sunt: Balta Comana, Manastirea Comana și rezervatiile de ghimpe, bujor romanesc și margaritar.
Rezervația Naturală Muzeul Trovanților Costești este singurul muzeu din țară dedicat acestor pietre vii, a căror apariție nu a putut fi explicate nici până astăzi.
Parcul Natural Vânători Neamț este unul dintre cele trei din țară unde se găsește zimbrul. Parcul este din 1999 arie naturală protejată făcând parte din rețeaua ecologică de arii naturale protejate Natura 2000.
Baza piscicola Doripesco este situata la 25 de km de Brasov si reuneste mai multe lacuri unde se poate practica pescuitul sportiv si traditional.
Delta Dunarii este unul dintre locurile din Romania unde natura este inca la ”ea acasa” find declarat patrimoniu mondial UNESCO. Natura virgina, animale, pasari, peste si o atmosfera unica aceasta este ceea ce ofera Delta Dunarii tuturor celor ce vin sa o descopere.
Rezervaţie naturală botanică care protejază Bujorul Românesc, declarat monument al naturii cu o suprafaţă de 55 ha.