Home »

Pestera Ialomitei

Pestera Ialomitei Muntii Bucegi Dambovita | 365romania.ro

Pestera Ialomitei


Peștera Ialomiței se află pe Muntele Bătrâna în Munții Bucegi, la o altitudine de peste 1600m.

La intrarea în peșteră se află Mănăstirea Ialomiței ridicată prima dată în secolul XVI.

Peștera are o lungime de 480 de metri dintre care se pot vizita circa 400 de metri. Este formată din galerii și mai multe săli de diferite dimeniuni și înălțimi. După ce intrați în peșteră ajungeți în prima sală Mihnea Voda, apoi treceți printr-o galerie îngustă numită Pasaj care duce spre sălile Decebal și Sf.Maria. Tot aici se află și Sala Urșilor în care au fost găsite oseminte și schelete întregi de urși în momentul descoperirii ei. După Sala Urșilor urmează galeria Fundul Peșterii, galeria Apelor iar ultima galerie în care curge pârâul Peștera este sala Altar.

Vizitarea peșterii durează în jur de 30 min.

Judetul:Dambovita

Informatii utile

Pentru a ajunge la Peștera Ialomiței puteți lua telecabina din Bușteni până la Babele și mai departe telecabina până la Peștera.

Cu mașina se merge pe DN71 până în localitatea Glod, apoi se intra pe DJ714 spre Lacul Bolboci, Cheile Tătarului, Cabana Padina și se ajunge la Peștera Ialomiței.
Drumul de la Sinaia la Glod durează în jur de 30 de minute. De la Glod drumul este neasfaltat și dureaza în jur de 1h-1h și 30 min să ajungeți la peșteră, sunt în jur de 34km.

Date contact

DJ714, Comuna Moroieni, Judetul Dambovita Telefon: 0729 073 122 Telefon: 0753 022 125 E-mail: pesteraialomitei@cjd.ro Website: www.pesteraialomitei.ro