Pesteri
Peștera Ialomiței situată în Munții Bucegi este una dintre cele mai cunoscute din țară. Se poate ajunge cu telecabina sau cu mașina.
Peștera Dâmbovicioara alături de Cheile Dâmbovicioarei este un obiectiv turistic aflat în zona carstica a culoarului Rucăr-Bran.
Peștera Scărișoara sau Ghețarul Scărișoara se găsește în toate topurile cu peșteri făcute vreodată în România. Adăpostește cel mai mare ghețar subteran din țara noastră iar priveliștea oferită de prăpastia care duce către peștera este spectaculoasă.
Fac parte din aceeași rezervație naturală din județul Gorj și dezvăluie locuri de o frumuseţe ameţitoare, totul, pe o suprafaţă de 150 de hectare.
Peștera Poarta lui Ionele, face parte din lista ariilor naturale protejate, situată într-o zonă pitoreasca pe Valea Arieșului pe drumul ce duce către Peștera Scărișoara.
Rezervaţia naturală, declarată monument al naturii, face parte din Parcul Naţional Munţii Rodnei. În această zonă, la fiecare pas puteţi vedea peşteri, chei, creste sau poieni cu flori.
Peștera Valea Cetății situată pe partea vestica a Masivului Postăvarulm la 3,5 km de Râșnov sau 6,4 km de Poiana Brașov a fost descoperită în 1949 în urma unei explozii care a desfundat intrarea în peșteră.