Home »

Arena Platos

Ski sanius Statiunea Arena Platos Paltinis Sibiu|365romania.ro

Arena Platos

Arena Platoș Păltiniș pe timp de vară

După o investiție considerabilă și cinci ani de activitate în care Arena Platoș Păltiniș a devenit un reper în sporturile de iarnă din România, complexul de ski și snowboard avansează înspre un parc de distracții complet în timpul verii. Săniuțele de vară, principalul punct de atracție al complexului de vară, rulează pe un tobogan din fibră de sticlă construit de-a lungul pârtiei A, pârtia principală a resortului pe timp de iarnă. Traseul are mai multe curbe și denivelări și o lungime de circa 650 de metri. Accesul în vârf se face cu telescaunul iar săniuța se manevrează cu ajutorul unei manete de frânare.

 

Tiroliana are o lungime de mai bine de 900 de metri iar traseul ei este un zig-zag de-a lungul și de-a latul aceleiași pârtii. Cu mai multe stații intermediare și acces ușor în vârf cu telescaunul, tiroliana devine astfel atractivă pentru toate categoriile de vârstă.

 

Cicliștii, în special cei care îndrăgesc off-road-ul, se vor bucura nespus în momentul în care stațiunea de vară își va deschide porțile. Arena Platoș Păltinișdispune de două trasee de bicicletă, unul de cross-country și unul de downhill. Primul dintre ele are o lungime de 2500 de metri și este accesibil tuturor, fie că sunt începători sau avansați, cu porțiuni mai line dar și porțiuni extrem de tehnice. Traseul de downhill este compus din cinci linii diferite, în funcție de nivelul de pregătire al fiecărui ciclist. Linia albastră, de exemplu, se adresează familiilor, cicliștilor mai puțin experimentați, fiind asemănător unui traseu de promenadă. Linia roșie este un traseu de viteză cu obstacole specifice, cu sărituri peste pârtia de sănii străbate pădurea cu contrapante și săritori, până la baza pârtiei de sănii unde se termină cu un step-up adresat doar cicliștilor cu experiență medie spre avansat. Iar profesioniștii vor avea un freeride zone cu o lungime de 800 de metri unde vor putea pompa adrenalină fără limite.

 

Cei mici vor putea vizita personajele lor preferate pe Aleea cu Povești, se vor putea juca cu animale, iar cei mari au pregătite trasee de drumeție, zone de camping, bar și gustări și multe alte surprize pentru ambele categorii.


Arena Platoș Păltiniș pe timp de iarnă

Complexul de schi și snowboard Arena Platoș Păltiniș a fost înființat în anul 2010, cu scopul de a oferi turiștilor vacanțe de iarnă într-un resort montan unic în România prin oferta de echipamente și servicii precum școala de schi și de snowboard. Dotările constau în: instalații de teleschi, telescaun și zăpadă artificială, grădinița pe schiuri, pârtiile pentru schiat, snowboard sau sanie, dotate cu benzi transportoare. La baza pârtiilor se află Apres Ski Barul unde au loc petrecerile cu tematici potrivite sărbătorilor din perioada iernii și concursuri cu premii și surprize.

 

Ideea este împrumutată și adusă la Păltiniș în Județul Sibiu din Austria fiind adaptată cerințelor turiștilor din România care doresc să-și petreacă vacanțele de iarnă la munte într-un mediu dinamic și distractiv. Este un resort de schi adresat copiilor, juniorilor, părinților, bunicilor sau chiar celor care fac performanță pe schi sau snowboard.

 Judetul:Sibiu

Informatii utile

Preturile le gasiti la http://arenaplatos.ro/vara/preturi.html

Date contact

DJ 106A, Jud. Sibiu Telefon: 0736 108 187 Website: www.arenaplatos.ro