Home »

Tabara de sculptura Magura

Tabara de sculptura Magura|365romania.ro

Tabara de sculptura Magura

Tabăra de sculptură de la Măgura este cel mai mare muzeu în aer liber de sculpturi.

Timp de 16 ani, între 1970-1985, câte 16 sculptori în fiecare an, în lunile august și septembrie au creat 256 de lucrări în blocuri de piatră aduse din Comuna Măgura, de unde și denumirea taberei.

Fiecare sculptor își alegea o temă, pe care trebuia să o sculpteze în blocul de piatră. Majoritatea lucrărilor au teme istorice legate de meleagurile buzoiene. Pe lăngă sculptori au lucrat și cioplitori din zonă. O parte dintre cei care au lucrat in Tabăra Măgura, au ajutat ulterior și la restaurarea unor monumente importante din capitală cum sunt Hanul lui Manuc, Curtea Domnească și Casa Poporului. 

Toate sculpturile se întind pe un teren de 21  de ha, aflat în apropierea Mănăstirii Ciolanu, de o parte și de alta a drumului.
Fiecare sculptură are la bază o plăcuță cu un  număr și anul când a fost făcută, acest număr regăsindu-se pe panourile unde sunt înscrise numele sculptorului și numele lucrării sale. Fiecare din cele 16 ediții are un panou dedicat.

Tabăra de sculptură de la Măgura se află în grija Muzeului Județean Buzău.

Judetul:Buzau

Informatii utile

Tabăra poate fi vizitată în orice perioadă și la orice oră.

Date contact

DJ203G, intre Comunele Magura si Tisau, Jud Buzau Tel Muzeul Judetean Buzau 0238 710 561 home@muzeulbuzau.ro www.muzeulbuzau.ro