Home »

Transalpina

Transalpina Alba Sibiu Vlacea Gorj | 365romania.ro

Transalpina

Transalpina este cea mai înaltă șosea din România, ajungând până la altitudinea de 2145 metri. Traversează patru județe Gorj, Vâlcea, Alba și Sibiu, face legătura între orașele Novaci din județul Gorj și orașul Sebeș din județul Alba având o lungime de 148 km.

Nu se știe data exactă când a fost începută construcția drumului, existând surse care spun că a fost construit cu ajutorul familiilor din zonă, fiecare participând cu ce resurse a putut, alte surse spun că a fost construit în timpul Primului Război Mondial. Cert este că în perioada 1934-1939 drumul a fost refăcut, la inaugurarea sa din 1939 participând Regele Carol al II-lea, vitorul rege Mihai I, prim-ministrul Gheorghe Tătărăscu și căpătându-și numele de „Drumul Regelui”.

Peisajele oferite de Transalpina sunt spectaculoase: vei merge printre Munții Șureanu, Munții Cândrel, Munții Lotrului și Munții Parâng, pe lângă Lacul Oașa, vei fi la doi pași de Vf. Păpușa (2136m), Vf. Urdele (2228m), de rezervațiile Căldarea Gâlcesu, Miru-Bora, și Iezerul Latoriței, de Lacul Vidra, de Cetatea Dacică de la Căpâlna și vei trece pe lângă multe alte locuri și obiective turistice pe care te poți opri să le admiri sau să le vizitezi.

Judetul:Alba

Informatii utile


Pe timpul iernii din octombrie până în mai Transalpina este închisă din cauza zăpezilor.

Date contact

DN67C