5 atractii turistice naturale de vizitat

Fenomenele naturale au dat naștere unor formațiuni ce au devenit cunoscute în ultima vreme și din ce în ce mai vizitate. 

1. Grădina Zmeilor - arie protejată, localizată pe fundul unei foste mări cu roci vulcanice, Grădina Zmeilor din județul Sălaj, este mai puțin cunoscută decât Sfinxul și Babele, dar mult mai spectaculoasă. 
http://www.365romania.ro/gradina-zmeilor

Gradina Zmeilor.jpg 

 2. Trovanții de la Costești sau pietrele vii, se află în județul Vâlcea. La Muzeul Trovanților, se găsesc în aer liber, peste 100 de trovanți cu dimensiuni de la 4-5 cm până la dimensiunea unui om. Cercetătorii nu au putut stabili încă misterul formării trovanților și cum cresc.
www.365romania.ro/rezervatia-naturala-muzeul-trovantilor-costesti
Astfel de trovanți se găsesc și în județul Buzău dar într-un număr mai mic.

TROVANTI.jpg 
 
Trovanti Buzau.jpg 

 3.Vulcanii Noroioși aflați tot în județul Buzău, sunt cei mai cunoscuți și vizitați din țară. Atât copii cât și adulții sunt fascinați de craterele și conurile care erup în continuu, aruncând noroiul la suprafață odată cu ieșirea gazului metan din pământ.
www.365romania.ro/vulcanii-noroiosi

POZA MARE SITE.jpg

4. Lacul Albastru
, unic în România prin chimismul și culoarea apei. Aflat în județul Maramureș, lacul s-a format prin prăbușirea unei galerii de mină. Substanțele provenite din mină au dat lacului o culoare verde-albăstruie.
http://www.365romania.ro/lacul-albastru

poza mare site.jpg


5. Focul Viu sau Focul Nestins a devenit din 1995 rezervație naturală și se află în judetul Buzău. Gazele naturale care ies la suprafață ard în continuu, oferind o priveliște spectaculoasă mai ales pe timpul nopții.
http://www.365romania.ro/focul-viu

focul viu.jpg