Patrimoniu UNESCO
Biserica fortificată din Biertan face parte din patrimoniul UNESCO, alături de alte șase așezări săsești din Transilvania. Are cel mai mare altar din toate bisericile din țară și este faimoasă și datorită sistemului de închidere al ușii sacristiei care nu mai puțin de 19 încuietori.
Delta Dunarii este unul dintre locurile din Romania unde natura este inca la ”ea acasa” find declarat patrimoniu mondial UNESCO. Natura virgina, animale, pasari, peste si o atmosfera unica aceasta este ceea ce ofera Delta Dunarii tuturor celor ce vin sa o descopere.
Cetatea Taraneasca Prejmer aflata la 15km de Brasov face parte alaturi de cetatile si bisericile fortificate Calnic, Viscri, Biertan, Valea Viilor, Saschiz si Darju din patrimoniul UNESCO.
Biserica de lemn din Desești face parte din ansamblul de 8 biserici de lemn din Maramureș incluse în patrimoniul UNESCO.
Cimitirul Vesel, inclus în patrimoniul UNESCO, a fost declarat cel mai frumos loc de veci din Europa, fiind unic în lume prin crucile pictate, epitafuri și abordarea morții dintr-o perspectivă veselă.
Cea mai veche biserică fortificată din Transilvania o găsiți la Viscri, datează din secolul XIII și face parte din patrimoniul UNESCO.
O biserica romano-catolica de o rara frumusete arhitectonica este Biserica Ghelinta, situata in Satul Ghelinta, la 20 km distanta de Covasna, pe drumus spre Targul-Secuiesc.
Manastirea Voronet datorita inaltei calitati a picturiilor ce o impodobesc poarta si denumirea de „Capela Sixtină a Estului”. Ea este inscrisa pe lista monumentelor istorice de la noi din tara fiind totodata inclusa si in patrimoniu mondial UNESCO.
Cetatea Călnic, face parte din patrimoniul UNESCO alături de celelalte șase biserici fortificate din Transilvania: Biertan, Prejmer, Saschiz, Valea Viilor, Dârju și Viscri
Cetatea medievala din orasul Sighisoara este inclusa pe lista patrimoniului mondial UNESCO, fiind o cetate ce este locuita si in prezent.
Morile de apă de Eftimie Murgu sau morile de la Rudăria, fac parte din cel mai mare complex mulinologic din țara noastră și din sud-estul Europei, fiind funcționale și folosite încă de localnici.