Home »

Casa Memoriala Ion Creanga

Casa Memoriala Ion Creanga | 365romania.ro

Casa Memoriala Ion Creanga

„Stau câteodată și-mi aduc aminte ce vremi și ce oameni mai erau in părțile noastre pe când începusem și eu, drăgălița-Doamne, a mă ridica băiețaș pe la casa parinților mei, în satul Humulești, din târg drept peste apa Neamțului; sat mare și vesel, împărțit în trei părți …” Amintiri din copilărie – ION CREANGA

În vechea casă a familiei scriitorului Ion Creangă de la Humulești, din jud. Neamț funcționează Muzeul Memorial „Ion Creangă”. Căsuța din bârne ridicată de către bunicul său în anul 1830, este compusă din trei încăperi: tinda, camera de locuit și cămara, lipite cu lut pe jos, cu geamuri și uși mici în stilul caselor din acea vreme. În camera principală sunt expuse unelte și piese de mobilier din acele vremuri, care oferă o privire asupra stilului de viață, al tradițiilor și ocupațiilor țăranilor români din secolul XIX.

Printre obiectele expuse în casa memorială se gasește ceaslovul amintit în memoriile sale, o expoziție cu operele lui Creangă în care sunt prezentate și cele 14 lucrări de grafică realizate de plasticianul Eugen Taru, folosite la ilustrarea ediției din 1959 a volumului “Amintiri din copilarie”.

Judetul:Neamt

Informatii utile

Program vizitare: Marți-Duminică 10:00-18:00 (aprilie-septembrie)
                           Marți-Duminică 9:00-17:00 (octombrie-martie)

Taxa vizitare: Adulți - 4 lei
                      Elevi, studenți, militari - 2 lei

Taxa fotagrafiere și filmare - 10 lei

                          

Date contact

Strada Ion Creanga nr. 8, Targu-Neamt, Judetul Neamt Telefon: 0233 790 620 http://mmich.muzeu-neamt.ro/