Home »

Parcul Natural Lunca Muresului

Parcul National Lunca Muresului Arad Timis | 365romania.ro

Parcul Natural Lunca Muresului


Parcul Natural Lunca Mureșului este una dintre rezervațiile naturale protejate la nivel național și internațional datorită speciilor de plante și pești rare, unele aflate pe cale de dispariție.

Parcul se întinde de-a lungul râului Mureș, având o suprafață de 171km². Aici se găsesc peste 1000 de specii de plante, 225 specii de nevertebrate, peste 200 specii de păsări și peste 110 specii de vertebrate.

Activitățile turistice organizate de către administrația parcului au rolul de a proteja parcul dar și de a-l pune în valoare. Puteți face o plimbare pe râul Mureș cu un caiac sau canoe, plimbări cu bicicleta, urmărirea mamiferelor și păsărilor din punctele de observație special amenajate, trasee ghidate în cursul cărora se viziteaza parcul, Balta Bezdin unde se găsesc nuferii albi, mănăstirile din incinta parcului Hodoș-Bodrog și Bezdin.

Parcul Natural Lunca Mureșului este și un important centru de educație ecologică pentru copii. Sunt organizate o serie de activități pentru copii în scopul conștientizării necesității protejării mediului înconjurător. Printre programele la care copii pot participa se numără: producerea de cerneală, reciclarea hârtiei, construcția de căsuțe pentru păsări, excursii educaționale și multe altele.

Tot în parc au fost create mai multe trasee turistice pentru canoe sau caiac, pentru bicicleta sau pentru plimbări pe jos:
-traseul Arad-Pecica, lungime 25km, pentru caiac sau canoe pe râul Mureș, durează 3,5h-4h.
-traseul Arad-Periam Port, lungime 60km, pentru caiac sau canoe pe râul Mures, traseu de 2 zile
-traseul de bicicletă Ceala, lungime 13,4km, prin Pădurea Ceala
-traseul Arad-Pecica
-traseul cicloturistic Arad-Cenad
-traseul european E7, lungime 47,2km, de la Nădlac spre Munții Zarandului
-traseul lui John, lungime 1,5km, pentru biciclete sau pe jos, situat în apropierea centrului de vizitare Ceala
-traseul Condor, lungime 25,8km, traversează zona de est a parcului din apropierea centrului Ceala până la Mănăstirea Bezdin

Pentru a obține mai multe informații există două puncte de informare turistică: Centrul de vizitare Ceala și Punctul de informare turistică Pecica.

Judetul:Arad

Informatii utile

În parc puteți ajunge :
- pe Calea Bodrogului din Arad
- pe DN69 Timișoara-Arad
- pe DN79 Oradea-Arad
- pe DN6 Timișoara-Cenad
- pe DN7 Nădlac-Arad
- pe DJ682 Arad-Sâmpetru German

Program vizitare:      Luni-Joi   
Vineri
Sambata-Duminica (aprilie-septembrie) 
08:00-16:30
08:00-14:00
10:00-17:00 

Date contact

Judetul Arad Telefon: 0257 258 010 Website: www.luncamuresului.ro