Home »

Crama domeniului Stirbey

Crama domeniului Stirbey|365romania.ro

Crama domeniului Stirbey

Calătorul ce poposește la Crama Știrbey va fi invitat într-o călătorie în lumea vinurilor de calitate produse aici, totul fiind împletit cu povești din ultimii 300 de ani din istoria națiunii române.
Domeniul Știrbey, situat în apropierea orașului Drăgășani din Vâlcea, are o istorie de 300 de ani, istorie de-a lungul căreia aici a fost păstrat un echilibru între natură și om.
Vinurile produse aici sunt soiuri pure, necupajate, fiecare având caracteristicile sale, distincte unul de altul ce au ca semnătură definitorie terroir-ul și tradițiile podgoriei Drăgășani. Producția reunește vinuri albe, roșii/rose, Genius Loci și spumant.
Crama la dimensiunile actuale a fost ridicată la începutul secolului XX de către Prințul Barbu Alexandru Știrbey și deservea aproximativ 20 ha de vie ce produceau aproximativ 70.000 litri de vin anual. Anul 1999 marchează o nouă etapă în istoria podgoriei și a cramei, atunci când urmașii familiei princiare Știrbey au preluat domeniul și au demarat o serie de investiții, ea căpătând caracteristicile și dotările moderne din prezent.
O vizită la cramă va fi însoțită alături de degustarea vinurilor produse aici și de o întâlnire cu specialitățile culinare oltenești, toate acestea desfășurându-se în cadrul unui peisaj fermecător. În cadrul ofertei sunt incluse și vizite ghidate în vie și cramă pentru grupuri de 5-15 persoane.

Judetul:Valcea

Informatii utile

GPS: 44.702911, 24.239532

Degustare standard

Degustare cu aperitive   


Degustare culinară 
 
Degustare 5 vinuri albe/roșii 

Degustare 5 vinuri albe/roșii
însoțită de gustări reci

Degustare 5 vinuri albe/roșii
însoțită de un meniu de specialități culinare oltenești  
60 lei/persoană

120 lei/persoană


185 lei/persoană
 

Date contact

Str. Dealul Olt, Drăgășani, Jud. Vâlcea Telefon: 0751 252 272e E-mail: office@stirbey.com Website: www.stirbey.com