Home »

Degustare vinuri la Pivnitele Rhein & CIE Azuga

Pivnitele Rhein Azuga degustare vinuri|365romania.ro

Degustare vinuri la Pivnitele Rhein & CIE Azuga

Povestea Pivnițelor Rhein & CIE Azuga 1892 ar putea începe cu… “A fost odată Wilhem Rhein… iar anul era 1889.”. Acesta, fermecat de frumusețea locurilor, se decide să cumpere un teren în Azuga, teren pe care avea să se înalțe glorioasa sa afacere cu vinuri.
Wilhem Rhein urma să se alăture câtorva familii de origine germană, care ascultând de nobilele solicitări venite din partea Regelui Carol I – proprietarul moșiei Azuga – Predeal – aveau să pornească la un lung drum, drum presărat cu eforturi și sacrificii, dar având ca principal scop reușita dezvoltării industriale aferente acestui ținut.

Prin urmare, începând cu anul 1892, la poale de munte bâtran, în mijlocul pădurilor carpatice aveau să se clădească Pivnițele Rhein, ulterior Rhein & CIE, care au devenit societate pe acţiuni începând cu anul 1920.
Aşadar, astfel s-a scris începutul acestei povești, poveste ce se scrie și astăzi, purtând cu mândrie destinul celei mai vechi locații unde făr’ de-ntrerupere, se produce faimosul vin spumant după metoda Champenoise.
Prin aducerea vinurilor din zona Dealului Mare (Bucov – Chițorani – Valea Călugărească), vinuri roșii ca sângele înnobilat de pasiune, dar și albe purtând arome încântatoare, în crama de suprafață cu pereți de peste 1,20 metri din piatră în deal și patru rânduri de cărămidă spre pârăul Azuga, s-a scris debutul istoriei spumantului de Azuga – RHEIN EXTRA.

Un detaliu demn de menționat este faptul că începând cu luna aprilie a anului 2006, Rhein Extra – Cramele Halewood sunt din nou Furnizor al Casei Regale a României pentru spumant așa cum era în anul 1920, titlu reînnoit și în 2009.
De-a lungul timpului, Pivnițele Rhein au devenit un adevărat lăcaș de cultura al vinului, grăitor fiind și numărul ridicat al turiștilor ce trec pragul Pivnițelor Rhein.
Anual, aproximativ 10000 de turiști vin aici pentru degustări de vin spumant și pentru a cumpăra vinuri Halewood la fel ca în Alsace, Burgogne sau Bordeaux .

Aceasta este povestea pivnițelor Rhein & CIE Azuga , o poveste în care savoarea vinului se împletește armonios cu cadrul natural de care Azuga se bucură.

Judetul:Prahova

Informatii utile


Program vizită:     

Luni-Sambata
Duminica    

08:30 - 16:00
08:30-14:00

Tarif vizitare & degustare  

- Vizitarea hrubelor si prezentarea tehnologiei de fabricatie a spumantului prin fermentare naturala in sticla;              
- Degustarea a trei sortimente de spumant (1 sortiment Rhein Extra, 2 sortimente Prahova Valley);
- La degustare, invitatii vor fi serviti cu: cascaval si cubulete de paine (servire se face la platou).


25 lei/persoana
 

 

Vizitele la Pivnitele Rhein Azuga se pot desfasura cu/fara programare in orele de program.
Vizitele și degustările in afara orelor de program se fac pentru grupuri de minim 8 persoane, cu rezervare in prealabil.

Date contact

Str. Independentei nr. 24, Loc. Azuga, Jud Prahova Telefon: 0244 326 560 Telefon: 0742 205 537 E-mail: azuga@halewood.com.ro Website: www.halewood.com.ro