Home »

Excursie pe Dunare cu salupa Zorile

Excursie pe Dunare cu salupa Zorile

Șalupa Zorile vine în întâmpinarea doritorilor de excursii pe Dunăre cu șapte propuneri de trasee:
1. Traseul Zona Port Brăila - plecare de la Dana 6 de-a lungul falezei Dunării, trecere spre Insula Mare a Brăilei, Șantierul Naval apoi întoarcere spre punctul de plecare. Timpul estimativ este de 1 oră și 30 de minute. Dacă se dorește se poate staționa pentru agreement în zona de pe malul celălat, în dreptul orașului.
2. Traseul Zona Ecoturistică - plecare de la Dana 6 spre amonte până la Insula Fundu Mare în zona Cherhanalei apoi întorcere spre locul de plecare. Durata aproximativă este de 1 oră și 30 de minute. Dacă se dorește se poate solicita vizitarea insulei.
3. Traseul Zona Ecoturistică - plecare tot de la Dana 6 spre Șantierul Naval, apoi către cabana Vânătorilor pe malul drept al Insului Mari a Brăilei. Aici se poate pescui fiind o zonă bogată în pește. Durata estimată a călătoriei, fără orire, este de 2 ore.
4. Traseul Zona Ecoturistică - plecare tot de la Dana 6 spre Șantierul Naval, apoi se intră pe brațul Cravia până la km 176, ajungâdu-se intr-o zonă iubită de pescarii amatori pentru exemplarele de somn ce pot fi prise aici. Întoarcerea se efectuează pe Dunărea navigabilă, ocolindu-se insula Fundu Mare, către zona de plecare. Durata estimată a traseului este de 3 ore.
5. Traseul Zona Ecoturistică - plecarea este de la Dana 6 Port Brăila spre Șantierul Naval până la Gropeni, se ocolesc insulele Caia și Fundu Mare apoi se merge pe traseul spre punctul de unde s-a plecat. De-a lungul acestui voiaj se poate acota pentru cei ce doresc să admire natura sau să pescuiască. Durata estimată a călătoriei, fara acostare, este de 6 ore.
6. Traseul Zona Nord Port Brăila cu intrare pe brațul Măcin - se pleacă de la Dana 6, apoi se continuă deplasarea de-a lungul falezei către intrarea în portul vechi apoi spre Smârdan, se trece de satul Ghecet iar după cimitirul de nave se intră pe brațul Măcin până la km 4 de unde se întoarce spre punctul de plecare. Durata estimată este de 2 ore fără oprire.
7. Traseu aval oraș Brăila - se pleacă de la Dana 6 spre Galați, vizionându-se pe acest traseu faleza, Moara Violatos, clădirea veche a Căpităniei, Portul Brăila, gura Bazinului unde pot fi văzute cladirile construite de Anghel Saligny (magazii, Siloz Brăila și clădirea A.P.D.M), se trece apoi spre Smârdan, satul Ghecet, plaj Lipovenească iar la km 160 se face cale întoarsă spre locul de plecare. Durata estimată este de 2 ore și 30 de minte fără acostare.
Șalupa are capacitatea de a ambarca 11 turiști.

Judetul:Braila

Informatii utile

 

Tarife:   Marș
Staționare   
 157 lei
  20 lei 

Date contact

Str. Anghel Saligny nr. 24, Braila, Jud. Brăila Telefon: 0239 611 655 Telefon: 0239 615 700 E-mail: office@zonaliberabraila.ro Website: www.zonaliberabraila.ro

Alte oferte din acelasi judet si categorie:

Balta Albina relaxare pescuit|365romania.ro Balta Albina Parcul Natural Balta Mica a Brailei | 365romania.ro Parcul Natural Balta Mica a Brailei