Home »

Grădina Botanică „Vasile Fati”

Gradina botanica din Jibou|365romania.ro

Grădina Botanică „Vasile Fati”

Gradina Botanică este situată in partea de nord-est a orasului Jibou, pe terasa a doua a râului Someș.
Amplasată la altitudinea de 272 m, înconjurată de dealuri destul de înalte, care o protejează împotriva curentilor reci, se bucură de un climat foarte favorabil care permite cele mai variate experimentari.
Colectiile Gradinii Botanice cuprind peste 5.000 de specii de plante provenite din variate zone geografice ale lumii.
În cadrul activităților ce se desfășoară în cadrul Grădinii Botanice, se produce un bogat și variat sortiment de plante ornamentale, care sunt distribuite in scopul folosirii acestora ca material demonstrativ și pentru ornamentarea parcurilor și localurilor scolilor.
Personalul de specialitate din cadrul unității, organizează manifestări științifice, seminarii, simpozioane, participă la congrese naționale și internaționale, colaborează la elaborarea unor publicații în țară și străinătate.
Anual Gradina Botanică editeaza catalogul de seminte și mostre de plante, prin intermediul caruia unitatea întreține un schimb activ cu peste 450 gradini botanice și alte instituții de profil din intreaga lume.

Judetul:Salaj

Informatii utile

Program vizitare
 
Vara (1 aprilie-30 octombrie)
Iarna (1 noiembrie-31 martie)
   
zilnic  8.00 – 19.00
zilnic  8.00 – 17.00
 
Taxa vizitare Adulti
Elevi, Studenti, Pensionari
Copii sub 7 ani
Persoane cu handicap (cu certificat ) 
5 lei
3 lei
Gratuit
Gratuit

Taxa pentru evenimente  
 

Nunti

150 lei

Date contact

Str. Parcului Nr. 14, Jibou, Jud. Sălaj, Cod 455200 Telefon: 0260 641 617 Telefon: 0260 644 950 E-mail: ccb_jb@yahoo.com Website: www.gradina-botanica-jibou.ro