Unde mergem la plajă pe litoralul românesc?

Suntem în toiul sezonului și mulți dintre noi (chiar daca am avut concediu sau urmează) tot dăm o fugă în week-endu-uri pe litoralul românesc.

Am luat pulsul plajelor și iată cum stă treaba: stațiunile cele mai aglomerate sunt Mamaia, Eforie Nord, Neptun, Jupiter, Olimp, Costinești, Vama Veche. Cei care preferă zone mai liniștite pot merge să faca plajă la: Năvodari, Constanța, Eforie Sud, Corbu, Vadu.


Eforie Nord

ADI_4107.JPG   ADI_4126.JPGNavodari

ADI_5088.JPG   ADI_5047.JPG


Daca vreți plaje „sălbatice” puteți merge pe plajele dintre stațiuni. Una dintre ele, ușor accesibilă este între Eforie Sud și Tuzla, unde poți întâlni și pescarii locali. Daca ești amator de pește la ei vei găsi întotdeauna pește proaspăt adus din mare.

Eforie Sud

ADI_4286.JPG   ADI_4229.JPG


Un șezlong îl poți închiria la prețul de 15-20 lei sau chiar 50 lei în unele locuri din Mamaia.
Șezlong-urile au apărut inclusiv pe plajele care până de curând erau ,,ale localnicilor,, obligându-i pe cei care doar coborau din bloc la plajă, să fie nevoiți ori să plăteasca un șezlong, ori să mergă în zonele înguste rezervate cearceafurilor.

Constanța

ADI_4079.JPG   ADI_4087.JPG

 

Masa o poți lua la autoserviri sau restaurante, meniurile zilei variind între 13 lei si 25 lei.

Prețul camerelor variază în funcție de hotel și stațiune: în Eforie Nord puteți închiria o cameră la pensiune cu 150lei/noapte sau 345lei/noapte la un hotel de 3 stele. În Vama Veche, dacă nu ați ales varianta de cort pe plajă, veți găsi cu greu o cameră liberă, iar prețurile ajung la 110 lei la un hostel sau pot ajunge și la 450 lei la un hotel de 4 stele.

Pe plaja încă se aud îndemnuri ,,Ia namolu’ " ,,Hai la porumb fiert! Doi la 5 lei” (asta în Năvodari) sau 5 lei/bucata în Mamaia sau Vama Veche.

Atmosfera este diferită în fiecare stațiune, Mamaia fiind în continuare stațiunea cu pretenții.

Vama Veche și-a păstrat iz-ul de stațiune nonconformistă, cu tineri frumoși dar și cu familii care vin pentru atmosfera din Vamă.

Vama Veche

VAMA.JPG   ADI_3924.JPG


Oricare ar fi destinația ta să ai un week-end frumos, meteorologii ne-au anunțat că soare vom avea din plin oriunde mergem!

ADI_4892.JPG   ADI_4311.JPG