Home »

Cetatea Râșnov

Obiectiv turistic Cetatea Rasnov Brasov|365romania.ro

Cetatea Râșnov

Așezată pe o stâncă abruptă, Cetatatea Râșnov este atestată documentar din anul 1335, când a adăpostit refugiații din Țara Bârsei în urma invaziei tătarilor.
În 1421 este din nou sub asediul otoman reușind să reziste atacului. La fel si asediilor din anii 1436 ȘI 1441.
Singurul dezavantaj pe care cetatea îl avea era lipsa apei, locuitorii ei fiind nevoiți să aducă apă de la un izvor din afara cetații, lucru care în timpul asediului de către principele Bathory din 1612, a dus la predarea cetății.

Arhitectura cetății a fost adaptată reliefului, accesul în cetate putându-se face doar pe latura dinspre răsărit. Cetatea era formată dintr-o curte interioara unde se aflau casele locuitorilor si curtea exterioară unde erau ținute vitele.
Fântâna a fost săpată după predarea cetății în urma asediului din 1612.

Cetatea Râșnov a fost locul de filmare al unor importante producții cinematografice, fiind una dintre locațiile preferate ale regretatului regizor Sergiu Nicolaescu. Aici au fost filmate cateva filme importante Dacii, Nemuritorii regizate de Sergiu Nicolaescu si filmul Columna regizat de Mircea Drăgan și nominalizat la „Oscar” și „Globul de Aur”.   

Judetul:Brasov

Informatii utile

Program vizitare:    

Vara (1 aprilie-26 octombrie)

Iarna (27 octombrie-31 martie)

Luni-Duminică 9:00-18:00

Luni-Duminică 9:00-17:00

     
Taxa vizitare:

Adulti - 10 lei
Elevi, studenți - 5 lei
Persoane cu dizabilități - gratuit


studenții beneficiază de reducere pe baza legitimației de student
Ghidaj

Pentru ghidaj trebuie sa contactati 

administrația pe e-mail sau telefon 

 

 

Date contact

Oras Râșnov, Județul Brasov, intrarea din Strada Cetatii Tel: 0744 101 036 Tel: 0740 510 665 cetate@rasnov-turism.ro www.rasnov-turism.ro